Buut’n pruts’

Buut’n pruts’n is een eeuwenoude traditie die oorspronkelijk uit Twente komt, maar inmiddels overgewaaid is naar Salland en de Veluwezoom. Het woord “buut’n pruts’n” zou je kunnen vertalen met “buiten schilderen”, maar dat dekt de lading niet helemaal:
Het is een dag bedoeld als afsluiting van het seizoen, een dagje uit waarin van 10:00-15:00 getekend en geschilderd wordt naar observatie, met ruimte voor gezelligheid op een terras.Voorwaarde is nl. een mooie omgeving met architectuur én natuur, plus een horeca gelegenheid op loopafstand. Bijkomend voordeel is dat we kunnen schuilen, om vervolgens binnen te gaan tekenen, mochten de weergoden niet welgevallig zijn. (niet te verwarren met Tekenen in de Kroeg“).
Tijd en locatie worden in gezamenlijk overleg bepaald.

Deelname aan deze bijzondere dag is facultatief. Je kunt je aanmelden bij mij, de kosten bedragen 27,50

 

Een doorgewinterde buut’npruts’r gaat goed voorbereid op weg: als je een veldezel hebt, is nu het moment aangebroken om die te gaan gebruiken; anders voldoet een stevig schetsblok/tekenplank ook goed.
Daarnaast neme men mede:
– een schetsboek, potlood/houtskool –> voordat je begint met een schilderij maak je eerst één of        meerder schetsen!
– een drager: doek/karton/dik papier op een paneeltje bevestigd.
– aquarelverf , acrylverf, olieverf houtskool inktpen.
– vouwstoeltje, krukje, vuilniszak om op te zitten.
– potje water, doekje, penselen.
– indien gewenst; kroontjespen en inkt –> je kunt een plek gaan schilderen, maar je kunt er  natuurlijk ook voor kiezen om meerdere plekken te tekenen.
– bammetjes…voor de trek tussendoor; we gaan natuurlijk ook gezamenlijk een korte lunch/bakkie  soep nuttigen in de plaatselijke uitspanning (bekend om zijn heerlijke soepen!). – de lunch is niet  inbegrepen in de prijs-
Van alle genoemde materialen (en veldezels) neemt de docent eea mee, dus als je iets niet in huis hebt, kun je dat zo lenen.
Je kunt ervoor kiezen om langere tijd op een plek te schilderen/tekenen, of om op meerdere plekken korte schetsen te maken